Het “meest complete” concours hippique van Noord-Nederland!

 

Over Indoor Tolbert

In de aanloop naar de 30e editie van Indoor Tolbert in 2018 heeft de organisatie de oud winnaars gevraagd naar hun mooiste herinnering aan Indoor Tolbert en hoe zij terugdenken aan hun overwinning in de Grote Prijs van Indoor Tolbert.

Menno Botma won in 1989 de eerste editie van Indoor Tolbert met Volenus.        

Ondanks dat het bijna 30 jaar geleden is kan Menno Botma zijn overwinning op Indoor Tolbert nog goed herinneren. Hij weet nog dat Johan Heins tweede werd. Johan Heins was toen één van de beste ruiters van Nederland. Dus het was een hele prestatie dat hij sneller reed dan Heins en de overwinning van de eerste editie van Indoor Tolbert pakte.

Al drie keer wist Jur Vrieling de Grote Prijs van Indoor Tolbert op zijn naam te schrijven.

De eerste overwinning is alweer 17 jaar geleden. In 2000 won hij de prijs met VDL Kalusha, in 2006 met Paterrefee en in 2013 met Flashdance. Ook op de 30e editie van Indoor Tolbert zal de ruiter uit Holwierde weer aanwezig zijn. Maar wat is er volgens Jur nou zo mooi aanIndoor Tolbert? “De gezelligheid en het enthousiasme van Louwe Mulder”; antwoordt Vrieling lachend.

Als 17-jarige schreef Hendrik Jan Schuttert de Grote Prijs van Indoor Tolbert in 2007 op zijn naam.

Hoe denkt hij terug aan deze overwinning nu tien jaar geleden? “Voor mij is het winnen van de Grote Prijs van Indoor Tolbert nog altijd speciaal. Ik was in 2007 nog maar net begonnen bij de paarden. Het was mijn eerste Grote Prijs die ik bij de paarden won. Dus ik denk nog altijd met een warm gevoel terug aan deze overwinning.”, liet Hendrik-Jan Schuttert aan ons weten.

Frank Van Helmond had wel een heel bijzondere herinnering aan zijn overwinning op Indoor Tolbert in 1994. Hij was namelijk eerst helemaal niet van plan om te rijden in de Grote Prijs, maar toen het jachtspringen van vrijdagavond was afgelast moest Van Helmond noodgedwongen wel mee rijden, want anders kon hij het inschrijfgeld niet betalen. Het prijzengeld van het jachtspringen werd toegevoegd bij de twee fasen. Dit wist Van Helmond te winnen en zo kon hij huiswaarts met voldane rekeningen, een trailer en nog geld over!

 

Al jaren is Jan Dolfing een vaste deelnemer op Indoor Tolbert. Dolfing: “Indoor Tolbert is één van mijn favoriete concoursen.

Niet alleen mijn collega- manegehouder Louwe Mulder, maar ook zijn team organiseert al jarenlang één van de mooiste en gezelligste concoursen. De gemoedelijkheid van de organisatie tot en met de ringmeesters aan toe is heel plezierig. Louwe Mulder en ik zijn ongeveer in dezelfde tijd begonnen met de paardensport. Vooral op jonge leeftijd, heb ik veel prijzen gewonnen op de terreinen van de HJC manege te Tolbert.

Het hoogtepunt was de Grote Prijs van Indoor Tolbert in 1996. Toen ik met mijn paard Viando, net voor Jeroen Dubbeldam met zijn paard De Sjiem, de eerste prijs wegkaapte. Jeroen won later met De Sjiem Olympisch Goud. Vele goede paarden hebben op Indoor Tolbert meegedaan, die later te vinden waren op diverse grote Concours Hippique’s.

Louwe heeft zijn manegebedrijf enorm weten uit te breiden met grote zandpistes buiten, waardoor de paardensport een enorme Boost krijgt.

Ik hoop dat de organisatie van Stichting Indoor Tolbert samen met Louwe Mulder, nog jarenlang doorgaan met het organiseren van grote evenementen en concoursen.”

Voor Anne-Lotte Tijhuis is de zege in de Grote Prijs van Indoor Tolbert van vorig jaar haar mooiste overwinning.

Voor haar is Indoor Tolbert het gezelligste concours van het hele jaar. ‘Ik vond Indoor Tolbert altijd al een super concours, maar met de overwinning is Indoor Tolbert alleen nog maar leuker voor mij geworden.’; aldus Tijhuis

Albert Zoer won Indoor Tolbert met twee paarden die erg bijzonder voor hem zijn. In 2003 won hij met zijn toppaard Okidoki de Grote Prijs. Toen wist Zoer al dat Okidoki een grote carrière in het verschiet had. In 2005 won hij met Pavoni. Ook een erg bijzonder paard voor Zoer, want hij reed ook de vader van Pavoni, Lincoln.

Hans de Vries deed al jaren mee op Indoor Tolbert, maar had nog nooit gewonnen. Tot 2012 dit was voor hem wel heel speciaal, want hij was de laatste starter in de barrage en wist sneller te rijden dan Jur Vrieling. In 2014 lukte het hem weer om de Grote Prijs op zijn naam te schrijven. Dit keer met een ander paard en als eerste starter in de barrage. Hij vindt Indoor Tolbert een super gezellig concours en met veel publiek. Echt het concours van het Noorden en die wil je winnen.

Hans de Vries

Nathalie van der Mei​ won in 1990 de Grote Prijs van Indoor Tolbert.
Deze prijs is nog altijd heel speciaal voor haar, want het was één van de eerste Grote Prijzen die ze won. Ze had twee troeven in deze GP en was de enige ruiter die in de barrage foutloos wist te blijven. Zo werd ze zowel eerste als tweede in de Grote Prijs van 1990. ‘Ik won van alles’; vertelt ze ‘Zo won ik een naaimachine, een shetlander en een trailer.’

Alie Vegter won de grote prijs met Keyn, een paard wat erg bijzonder voor haar was. De grote schimmel is in april van dit jaar bij haar overleden op 25 jarige leeftijd. Voor Vegter is het een afsluiting van een tijdperk waar ook de zege van Indoor Tolbert bij hoort. Als ze met Keyn de piste binnenreed en hij scande het publiek dan wist Vegter dat hij top geconcentreerd was en het hout niet wilde raken. Zo’n situatie deed zich ook voor toen ze de Grote Prijs won. Keyn is echt een once in a lifetime paard voor Alie Vegter

Kortom bijzondere herinneringen aan het gezelligste concours van Noord-Nederland.

 

Tijd tot Indoor Tolbert

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)